Jeroen van Venrooij wordt in 1977 geboren in Nijmegen.


Tijdens zijn VWO-opleiding volgt hij de 3-jarige vooropleiding voor de toneelschool in Utrecht. In 1999 studeert hij af aan de Toneelschool van Amsterdam.


Daarna werkt hij bij diverse theatergroepen zoals Het Nationale Toneel, Huis aan de Amstel, Golden Palace, theatergroep Max, Theater het Amsterdamse Bos en vooral; de Paardenkathedraal. Daar speelt hij in 10 producties, met als enkele hoogtepunten: Equus, waarin hij de rol van Alan Strang speelt, Midsummernightsdream en Nacht, moeder van de dag, waarin hij de rol van David vertolkt.


Naast zijn theaterwerk is Jeroen te zien in televisieseries als de Co-assistent, Keyzer & de Boer advocaten, Rozengeur & Wodkalime, Dok 12 en Goede Tijden Slechte Tijden. En speelt hij in de NPS-kort film Het rijke verdriet van Erwin Olaf.


Hiernaast werkt hij als trainingsacteur en spreekt in voor radiocommercials en tv-series.


In recente jaren speelt hij in (muziek)theatervoorstellingen voor jeugd, zoals de familiemusicals Jungleboek en Otje, MariaMaria en de zelfgeproduceerde Parade-voorstelling Zin in jou.  En doet mee aan de succesvoorstelling Staal voor jongeren bij td MAAS. Ook participeert hij als acteur en poppenspeler in bv. In de Maneschijn bij tg Winterberg en Donderbuikjes bij Kwatta.

En speelt hij met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch, Philharmonie Zuidnederland en de Ereprijs in respectievelijk Het verhaal van de soldaat, De Liefhebber en Baal.

2013


2011


2009


2002   


    


1999     


              


1995     


1994   


1993     


1992     


1991     


1989     


1986     

OPLEIDINGEN & CURSUSSEN

Stuur mij e-mail

tot heden Kleinkoor Amsterdam


stage combat 


website bouwen


t/m 2011 zangles Jimmy Hutchinson


saxofoonles


t/m 2001 zangles Mildred Aikema


afgestudeerd Toneelschool Amsterdam


afgestudeerd VWO


paardrijles


t/m 1995 vooropleiding Toneelschool Utrecht


Spaanse dans


tapdance


t/m 1993 stijldans tot topklasse


t/m 1992 jeugdcircus