biografie

Jeroen van Venrooij studeert in 1999 af aan de Toneelschool van Amsterdam.

Dan gaat hij aan het werk bij theatergroepen zoals Het Nationale Toneel, Huis aan de Amstel, Het Amsterdamse Bos, Golden Palace, en vooral: de Paardenkathedraal.

Daar speelt hij in 10 producties, met als enkele hoogtepunten Equus waarin hij de rol van Alan Strang speelt, Nacht, moeder van de dag waarin hij de rol van David vertolkt en Midsummernightsdream die de NRC publieksprijs wint.

Voor televisie speelt hij gastrollen in o.a. Dok 12, Rozengeur & Wodkalime, Koppels, Keyser & de Boer advocaten, de Co-assistent en GTST. En hij speelt in de NPS-kort film Het Rijke Verdriet van Erwin Olaf. Hij is ook werkzaam als acteur en voice-over voor bedrijfsfilms.

Naast zijn werk blijft Jeroen zanglessen volgen en neemt steeds vaker deel aan producties die muziek en theater combineren. Zoals Maria Maria, over de meisjes van Verkade, en de familiemusicals Jungleboek en Otje. Ook maakt hij op de Parade de muziektheatervoorstelling ZIN IN JOU. Hij is te zien in voorstellingen met orkest zoals Het verhaal van de Soldaat, een productie van Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het in het Duits gespeelde Baal met orkest de Ereprijs en De Liefhebber bij PeerGroup en Philharmonie Zuidnederland.

De laatste jaren werkt hij veelal in jeugdtheaterproducties, bv bij Maas td, waar hij speelt in Reigen en het succesvolle Staal. Daarnaast ontwikkelt hij zich in poppenspel bij In de maneschijn bij tg Winterberg, de Engelstalige versie van Roodkapje en De drie biggetjes bij Gnaffel en bij Kwatta in de voorstelling Donderbuikjes.

Naast zijn theaterwerk is hij vanaf 2001 actief als trainingsacteur. Aanvankelijk is dat voor agressie-hantering in de zorg, wat later verbreedt naar allerhande communicatietrainingen. Hij traint in o.a. sollicitatie- en personeelsgesprekken, (telefonisch) klantcontact, presentatie, hospitality, invloedstijlen, overval, coaching, triage, verzuimmanagement en persoonlijk leiderschap. Voor trainingsbureaus als Kudding & partners, Bureau Zuidema, MindWork Productions, Faculty of Skills, Lepaya, Schouten & Nelissen en van Campen Consulting.